Syksyn pimeys koskettaa meistä useimpia jollakin tavalla. Toisille syksy on ihanaa nautiskelun ja vetäytymisen aikaa, toisille lisääntyvä pimeys voi aiheuttaa voimakastakin mielialan laskua ja muitakin oireita.

Ohessa on muutamia keinoja, jotka auttavat hyvinvoinnin ylläpitämisessä kaamosaikanakin.

Olen omakohtaisesti ja kantapään kautta kokenut, että itsensä sopeuttaminen vallitsevaan vuodenaikaan on paras keino pitää yllä omaa jaksamista ja hyvää virettä. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että luonnon siirtyessä syksyllä lepotilaan kannattaa kuulostella omaakin levon tarvetta sekä vastaavasti juuri itselle sopivaa aktiivisuuden määrää. Voi vaikka kysyä itseltä seuraavia kysymyksiä:

Tarvitsenko enemmän unta? Voiko kiireistä aikataulua jotenkin rauhoittaa? Kannattaako aloittaa mitään isoa, nopeatempoista projektia juuri nyt? Pitääkö jokin harrastus laittaa tauolle? Tai tekisikö jokin uusi, omaan rytmiin sopiva harrastus sittenkin hyvää, jotta mieliala ei notkahda? PItäisikö liikkua vähän enemmän?

Syksyllä ilmeneviä fyysisiä oireita ovat kaikenlaiset flunssaoireet. Myös astmasta kärsivät saattavat kokea oireiden nostavan päätään. Kylmyys ja kosteus saavat helposti nivelet kolottamaan, jos siihen on taipumusta. Akuutteja oireita voi hyvin hoitaa itse homeopatialla. Vuodesta toiseen vaivaavat oireet tai syksyn synkistämä mieliala hyötyvät parhaiten homeopaatin kanssa tehtävästä rakennehoidosta.

Syksyn akuutteihin vilustumisiin ja flunssaoireisiin löydät maksuttomia itsehoito-ohjeita täältä.

Kattavammin ohjeita löytyy ladattavasta Akuuttivaivojen hoito homeopatialla -oppaastani.
Laitoin sille tarjoushinnan 9,90 € (norm. 17,90 €) koko marraskuun ajaksi, jotta kynnys itsehoidon aloittamiseen olisi mahdollisimman matala.

Jos tuntuu siltä, että juuri nyt ei ole aikaa tai jaksamista opetella homeopaattista itsehoitoa yksittäisillä aineilla, suosittelen kokeilemaan myös niinsanottuja yhdistelmävalmisteita.
Dr. Reckeweg -merkiltä löytyy paljon valmisteita, jotka on tarkoitettu tavallisiin akuutteihin vaivoihin.
Esimerkiksi R1 ja R6 -nimiset valmisteet hoitavat flunssaoireita. Näitä tuotteita myydään ainakin Life-myymälöissä ja PUR-kaupassa. Pakkauksissa on mukana annostelusuositukset.

Kaunista ja valoisaa marraskuuta! Näkemisiin hoitohuoneella tai Skypessä.