Kun lauantaina vapaapäivän aamuna jo heti herätessä alan miettiä työasioiden hoitamista, hälytyskelloni alkavat soida. Olen ylivireessä!

Koko viikko on ollut täynnä kaikenlaista innostavaa tekemistä, paljon inspiroivia kohtaamisia asiakkaitten kanssa, pari kirjallisuusreflektiota omaan koulutukseen tehtävänä, yhteen webinaariin osallistuminen, omien palveluiden kehittämistä, asioiden hoitoa kilometritolkulla pyöräillen. Perjantaina paperitöitä tehdessäni olen jo vähän joutunut pinnistelemään, että hyvä tekemisen vire pysyisi päällä enkä ajautuisi vain selailemaan kiinnostavia Instagram-tilejä.

Touhukkaan viikon aikana olen jättänyt taukoja pitämättä ja lounaskin on saattanut siirtyä iltapäivän puolelle. Illalla pyykkiä ripustaessa ja iltapalaa tehdessäkin on tullut mietittyä työasioita.

Tällaisen viikon jälkeen lauantaiaamuna mieli ei sitten heti ymmärräkään, että tänään voikin levätä. Ja pitäisikin levätä! Se jatkaa höyryämistään ja patistaa ylös sohvalta jatkamaan samaan tahtiin. Niin paljon kivoja juttuja odottaa tutkimista ja toteuttamista!

Kuulostaako tutulta?

Hetkellisen ylivireen saa vielä suht helposti tasapainoitettua.

Siihen auttaa kaikenlainen maadoittava tekeminen, esimerkiksi rauhalliset kävelyt, joogaharjoitus, kotihommien tekeminen rauhalliseen tahtiin, lemmikkien kanssa puuhastelu, ystävien kanssa keskustelu ja mikä tahansa rentouttava toiminta. Kaikilla näillä keinoilla voi myös ennaltaehkäistä ylivireyttä.

Jos viikko toisensa jälkeen on yhtä vauhdikas tai muulla tavoin vaativa, ylivireys voi jäädä päälle. Silloin rentoutuminen viikonloppuna tai vapaapäivänä voi tuntua melkein tuskalliselta tai jopa mahdottomalta. Mukaan alkaa tulla vähitellen väsymystäkin. Elimistö ei ehdi palautua kuormituksista. Silloin viimeistään omaa tekemisen tapaa on jo mietittävä vähän tarkemmin ja tarvittavia muutoksia tehtävä. Muuten keho alkaa huudella äänekkäästi oireilemalla monella eri tapaa.

Kroonisen ylivireyden homeopaattinen hoito toteutetaan aina homeopaatin kanssa yhteistyössä.
Silloin tällöin tulevien, eli akuuttien ylivireystilojen rauhoittamiseen voi kokeilla omatoimisesti esimerkiksi homeopaattista COFFEA CRUDA-lääkeainetta.

Coffea on valmistettu kahvipavuista. Siksi Coffea-olotilassa olo on kuin useamman kahvikupillisen jäljiltä. Tätä olotilaa leimaa positiivinen vire. Päässä pyörii ajatuksia ja ideoita. Yöllä herätessä mieleen saattaa pulpahtaa jokin loistava suunnitelma, jonka haluaisi päästä jo toteuttamaan, vaikka kello on kaksi aamuyöllä.
Coffeasta voi olla apua sekä nukahtamiseen että rauhoittumiseen ylipäätään.
Coffea-tilan voi laukaista paitsi pitkään jatkunut hektinen tekeminen myös jokin yhtäkkiä saapunut iloinen uutinen.

Akuutisti otettavien lääkeaineiden annosteluohjeen löydät täältä.

Itsehoito-ohjeet