Kun flunssaoireet alkavat pakkasten laskiessa ja sään muuttuessa suojakeliksi, muista Dulcamara!

Se on siitä jännä lääkeaine, että se hoitaa hyvin monenlaisia flunssaan ja vilustumiseen liittyviä oireita, kunhan ne liittyvät sään muuttumiseen selkeästi toisenlaiseksi. Voi siis olla päänsärkyä, limaa kurkussa, kurkkukipua, korvasärkyä, silmäoireita, virtsatulehdusta jne.

Oman 7-vuotiaan tyttöni luottolääke on Pulsatilla. Kun vaikuttaa siltä, että hän on tulossa kipeäksi, annan Pulsatillaa, ja oireet yleensä lähtevät samantien.

Viime viikolla tytölläni tuli kurkku tosi kipeäksi, korvassa tuntui ”nykimistä”, päätä särki ja olo oli puolikuntoinen. Kuumetta ei ollut. Annoin kaksi annosta Pulsatillaa. Molempien antojen jälkeen kurkkukipu ja päänsärky hellittivät hetkeksi, mutta yleisolo pysyi alavireisenä.

Kun mietin kaikkia hänen oireita ja mahdollisia sairastumisen syitä, tulin ajatelleeksi että juuri silloin sää oli muuttunut selkeästi keväisemmäksi suojakeliksi.
Annoin siis Dulcamaraa, joka saikin paranemisen heti kunnolla vauhtiin. Kaikki oireet hävisivät, ja tyttö muuttui virkeäksi. Kun oireet näyttivät alkavan parin päivän päästä uudelleen, annoin toisen annoksen Dulcamaraa, ja se vaikutti yhtä hyvin. Sen jälkeen tauti hellitti.

Jos tutuimmat flunssalääkkeet (Aconitum, Arsenicum, Gelsemium, Pulsatilla) eivät auta,
kokeile Dulcamaraa. Jos oireet ajoittuvat selkeään säätilan muutokseen, kokeile sitä heti jo ensimmäisenä lääkeaineena.

Kuvan sammakko liittyy tapaukseen vain siten, että tyttöni piirsi sen kipeänä ollessaan juuri ennen kuin hoksasin antaa hänelle Dulcamaraa.