Homeopaattinen mehiläisaine APIS on monelle hyvinkin tuttu kotiapteekista. Sillä hoidetaan akuutisti esimerkiksi hyönteisten pistoja ja muitakin tykyttäviä ja kuumottavia iho-oireita. Apiksella hoidetaan myös virtsaoireita ja kurkkukipuja.

Kokonaisvaltainen Apis-oirekuva voi olla vähän vieraampi. Siksi kuvailenkin nyt lyhyesti Apiksesta rakenneaineena hyötyvän henkilön olotilaa.

Silloin kun Apis on hyvinvoiva, hän pörrää onnellisena ympäriinsä, tekee ja touhuaa. Käytännön asiat ovat hyvin hanskassa eivätkä ne edes kuormita häntä. Hän valmistaa tuosta vain juhlaillallisen koko suvulle. Hän on aina valmis auttamaan muita. Muiden palveleminen on hänelle maailman luonnollisin asia.

Apis on puhelias ja saattaa keskusteluissa hypellä asiasta toiseen. Apiksen kanssa jutellessa tulee sellainen olo, että hän on askeleen edellä, koska hänen ajatuksenjuoksunsa on niin vauhdikasta. Hän on muutenkin aina kiireinen.

Hän pystyy tarvittaessa puhumaan suunsa puhtaaksi eikä jää sen jälkeen märehtimään asioita. Hänen on kuitenkin äärimmäisen vaikea sanoa EI läheisilleen, asiakkailleen, kenellekään. Vaikka hänellä on paljon sisäistä voimaa, hommien ja velvollisuuksen kasaantuessa hän stressaantuu ja väsähtää. Silloin näkyy pilkahduksia mehiläisen myrkystä. Silloin hän saattaa sanoa hyvinkin terävästi ollessaan eri mieltä jostakin. Silloin hän voi myös kokea mustasukkaisuutta puolisostaan ja tuntea katkeruutta työmäärästään. Ärtymys ja levottomuus nostavat päätään. Hän saattaa kadehtia muita, joiden elämä vaikuttaa kevyeltä ja huolettomalta.

Koska Apis on aina tottunut itse antamaan niin paljon, hänelle vastaanottaminen on vaikeampaa. Hänen voi olla vaikea ottaa vastaan hellyyttä ja huolehtimista. Hänen voi olla jopa vaikea ottaa vastaan riittävää korvausta työstään.

Apis-olotilassa on aina intensiivisyyttä. Hän saattaa esimerkiksi reagoida voimakkailla allergiaoireilla. Apiksen heikkoja kohtia ovat iho, sidekudokset, silmät, kehon ontelot, munuaiset ja virtsarakko. Oirekuvaan kuuluu turvotus. Hänelle tulee helposti kuuma, ja hänen oireensa lievittyvät kylmästä.